Julie

Foto.jpg

Tel.: 0497.75.46.36

Erkenningsnummer: 932117036

Aangename kennismaking!

 

Mijn naam is Julie Maes en ik ben psychologisch consulente en klinisch psychologe. Zoals we allemaal wel weten, of vermoeden, kan het in een normaal mensenleven wel eens gebeuren dat de balans tussen jouw draaglasten en draagkrachten verstoord geraakt... Het is dan ook mijn doel om samen met jou terug grip te krijgen op aspecten die jouw psychologische balans uit evenwicht heeft gebracht. 

Opleiding en werkervaring

Ik studeerde Toegepaste Psychologie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Vervolgens behaalde ik mijn Master in de Klinische Psychologie, met als specialisatie Opvoedings- en gezinspsychologie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Mijn afstudeerstage vond plaats op de open- en gesloten crisisafdeling van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel. Ik heb dan ook ervaring met een brede waaier aan psychosociale en psychiatrische problematieken. Momenteel ben ik tevens werkzaam als zelfstandig klinisch psychologe bij Well2DAY (De Voorzorg) in Sint-Job-in-’t-Goor en Rijkevorsel. 

 

Je kan bij mij terecht voor individuele begeleiding voor jongvolwassene (vanaf 14 jaar) en volwassenen (tot 65 jaar). Tijdens onze begeleiding geef ik de voorkeur aan een systemische visie waarbij problematieken bij cliënten niet los gezien worden van de wisselwerking met hun sociale context. Er kan dan ook, op aanvraag en indicatie, een koppel- of gezinsgesprek ingepland worden indien dit een verrijking is voor het begeleidingsproces.  Hieronder ziet u voorbeelden van problematieken waarvoor u bij mij terecht zou kunnen: 

●       Stemming: depressieve gedachten en/of (hypo)manische klachten. 

●       Angsten: fobieën, sociale angst, paniek en dergelijke.

●       Zelfmoordgedachten en/of zelfverwondend gedrag

●       Relatiemoeilijkheden met partner of kind, opvoedings- en gezinsvragen

●       Vragen rond seksualiteit

●       Traumatische ervaringen

●       Identiteits- en levensvragen: wie ben ik? wat wil ik nu eigenlijk?

●       Laag zelfbeeld en onzekerheid

●       Verslaving/middelenmisbruik

●       Persoonlijkheidsproblemen 

●       Rouw

 

Om mijn kennis verder uit te breiden en op de hoogte te blijven van actuele onderwerpen, volg ik verschillende vormingen zoals “Rouw na COVID-19”, “Zelfzorg”, “Trauma en Migratie”. 

Graag tot snel? 

Contact

Tel.: 0497.75.46.36