top of page

Julie

foto Julie Maurand.jpeg

Hallo, ik ben Julie Maurand (°1988). Ik ben klinisch psychologe en integratief psychotherapeut in opleiding. Ik begeleid (jong) volwassenen en ouderen zowel individueel als via relatietherapie. Ik geloof dat er verschillende wegen zijn om tot een goed resultaat te komen. Samen met jou ga ik graag op zoek naar dat pad en wandel mee totdat je jouw doelstellingen hebt behaald.

 

Opleiding en werkervaring

Al van jongs af aan wist ik dat ik met mensen wilde werken. Het welzijn, maar ook de sociale interacties tussen mensen heeft me altijd enorm geboeid.

In 2009 studeerde ik af als maatschappelijk werker aan de Erasmushogeschool Brussel. Tijdens deze professionele bachelor deed ik verschillende stages. Hierdoor kreeg ik een goed zicht op de sociale kaart en kon ik mensen praktische hulp bieden. Mijn eindejaar stage (8 maanden) was in het revalidatieziekenhuis Inkendaal op de afdeling neurologie.

Na deze studies werd al snel duidelijk dat ik de diepgang in de begeleiding van personen miste. En had ik een speciale affiniteit ontwikkeld voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Ik besliste dus om mijn master in de psychologie aan te vatten. Ik studeerde in 2014 af als Klinisch Psycholoog – afstudeerrichting biologische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ik deed mijn masterstage op de psychiatrische afdeling van de Europa Ziekenhuizen site Ste-Elisabeth te Ukkel. Daar stond ik in voor de individuele psychosociale begeleiding van volwassenen. Daarnaast stond ik ook in voor het organiseren en begeleiden van groepsdebatten en -trainingen rond thema’s zoals angst, stress en zelfvertrouwen.

Na mijn studies startte ik op de consultatiedienst psychiatrie van de Europaziekenhuizen. En sinds 2019 werk ik ook in het volwassenteam van Faresa. Ik heb ervaring in het begeleiden van (jong)volwassenen en ouderen met burn-out, stemmings-, angst- en persoonlijkheidsstoornissen. Maar werk ook rond thema’s zoals acceptatie en rouw na een (ingrijpende) gebeurtenis of verandering.

Daarnaast voer ik ook B2B activiteiten uit in het kader van psychosociaal welzijn op het werk.

Momenteel volg ik een Postgraduaat integratieve psychotherapie aan de VIVES Hogeschool.

Je kan bij mij zowel in het Nederlands, Frans als Engels terecht.

Tel.: 0479/02 49 45

Mail: julie.m.praktijkinturnhout@gmail.com

bottom of page