top of page

Groepssessies

Op regelmatige basis proberen we groepsmodules aan te bieden. Elke module zal gaan over een specifiek onderwerp dat we proberen af te stemmen op jullie vraag. We vinden het belangrijk om de verschillende disciplines uit onze praktijk te bundelen in deze sessies, opdat we je het meest doelgericht kunnen ondersteunen. Bij elk thema proberen we wat theoretische achtergrond mee te geven, maar hechten we vooral belang aan het maken van de praktische vertaalslag naar je eigen unieke situatie. Hierdoor is het mogelijk om in groep ervaringen te delen en feedback aan elkaar te geven. Groepjes zullen telkens bestaan uit ongeveer 4 personen. Vooraf inschrijven is verplicht. Tevens vragen we om alle sessies van de module mee te volgen.

PAK AAN! Module over alcohol en druggebruik

Voor wie? 

Voor sommige mensen vormt het gebruik van alcohol, drugs en medicatie geen probleem. Er wordt vaak vermeld dat het bij de fijne kant van het leven hoort. Sommige mensen ervaren echter wel moeilijkheden bij het gebruik van één of meerdere middelen. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Bij mensen die verslaafd zijn aan een bepaald middel, staat heel hun leven in teken van de verslaving. Ze gaan ernaar op zoek, ervaren een drang om te gebruiken, gebruiken het en bekomen tal van nadelige gevolgen van het gebruik. Kenmerkend is dat ze geen controle meer ervaren over het gebruik. Je wil wel verminderen of stoppen, maar dit is niet zo eenvoudig.

Herken je jezelf hierin? Vind je het niet evident om jouw gebruik onder controle te houden en/of word je er op aangesproken? Wil je graag op een andere manier omgaan met een bepaald middel? Dan is deze module wel iets voor jou.

Inhoud

Binnen deze module worden verschillende onderwerpen aangekaart, waarbij er voldoende tijd genomen wordt zodanig dat iedereen zijn/haar verhaal en ervaringen kan delen.

  • Informatie over begrippen zoals afhankelijkheid, misbruik, uitglijder, terugval,...

  • Bespreken van voor- en nadelen van gebruik/verandering van gebruik

  • Analyse van jouw gedrag

  • Bepalen van eigen doelen

  • Bespreking van risicosituaties én hoe hiermee omgaan

  • Invloed van gedachten, gevoelens,... op ons gedrag

  • Alternatieven voor gebruik

  • Omgaan met herval

  • ....

Start: bij min. 4 inschrijvingen

Voorstel moment: dinsdag 19u - 21u (in overleg met deelnemers)

Kostprijs: €50 (intake) + 200 euro (module)

Benodigdheden: schrijfgerei 

Therapeut: Nathalie 

Tel.: 0499/ 13 42 55

Nathalie

Info, vragen en inschrijven via

bottom of page