top of page

Emma

Kennismakingemma.jpg

Hallo, fijn je te leren kennen!


Ik ben Emma en ik ben klinisch psychologe. Het leven gaat onvermijdelijk samen met heel wat uitdagingen en moeilijkheden. Soms kan het echter zo verlopen dat we merken vast te komen zitten, niet goed wetende hoe overal nog mee om te gaan. Binnen onze begeleiding is er ruimte om te verkennen wat moeilijk loopt, te onderzoeken wat helpend is en te bekijken hoe om te gaan met de
problemen die jij ervaart.
Aan de hand van jouw hulpvragen en verwachtingen gaan we samen aan de slag. We evalueren regelmatig het verloop van de begeleiding, je groeiproces, je resterende klachten en verwachtingen.
Volwassenen kunnen bij mij terecht met o.a. depressieve klachten, angstklachten, afhankelijkheid van middelen (alcohol en illegale drugs), zelfmoordgedachten, zelfverwondend gedrag, een kritisch zelfbeeld en moeilijkheden rond identiteit.
Indien gewenst gaan we aan de slag met online tools, die je kunnen ondersteunen in je herstelproces. Tussen de gesprekken door kan je thuis zelf aan de slag met oefeningen die aansluiten bij jouw hulpvragen. We nemen deze informatie mee in de gesprekken en werken hier samen op verder. Voorbeelden van online tools waar ik regelmatig mee werk zijn depressiehulp, alcoholhulp, cannabishulp, drughulp, vaardig leven en therapieland.

Opleiding en werkervaring

Ik heb mijn diploma klinische psychologie, optie volwassenen, behaald aan de KuLeuven. Tijdens mijn laatste masterjaar deed ik stage in het Sint-Jozefziekenhuis te Turnhout, op de psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (PAAZ) alsook het dagziekenhuis. Daarna ging ik aan de slag voor CGG Kempen (centrum voor geestelijke gezondheidszorg), waar ik momenteel nog steeds aan de slag ben binnen het volwassenenteam en het online team.
Ik vind het belangrijk om me bij te scholen op verschillende manieren: het doornemen van literatuur, het volgen van workshops of korte vormingen, maar ook het volgen van langdurigere opleidingen. De opleidingen die ik volgde zijn o.a. Schematherapie, Trauma-informed practice (basisopleiding, skilsstraining PTSD en skillstrainig C-PTSD), ‘Acceptance and Commitment Therapy (ACT)’, ‘ACT bij verslaving’ en ‘zelfmoordpreventie’. Ook op vlak van online tools volgde ik opleidingen om met de programma’s depressiehulp, alcoholhulp, cannabishulp, drughulp en vaardig leven te werken.

Contact

Tel: 0475/ 84 11 37

Woensdag 9u-12u en 13u-17u

Donderdag 13u-17u

(Sporadisch maandag 10u-12u)

bottom of page